Hulphond Winto

Olifantastisch

Posted on: 12 augustus 2010

Hoera!

Vannacht eindelijk weer eens heerlijk kunnen (door)slapen!
Maudy voelde zich duidelijk stukken beter en daar hebben we gelijk gebruik van gemaakt door lekker op pad te gaan.
Op naar de dierentuin!

De eerste dieren die we tegenkwamen waren de olifanten.
Best spannend, omdat Winto vorig jaar nogal wat onrust veroorzaakte binnen de kudde. Maar moedige Maudy werd er niet warm of koud van. Ze heeft even naar ze gekeken en verveelde zich daarna stierlijk.
Verderop hadden de tijgers geen enkele belangstelling voor ons en pas bij de mantelbavianen toonde Maudy belangstelling. Ze vond die raar ruikende kleine beesten erg interessant!

Bij de savanne had Maudy een klein meningsverschil met de struisvogel en ook de serval was het er niet mee eens. Veel gesis (serval), gefladder (struisvogel) en een steigerende Maudy, die liet zien dat ze ook best in het circus zou kunnen werken.
Hierna keerde de rust terug en op veel gesnuffel na konden we fatsoenlijk langs de verblijven lopen. De doodshoofdaapjes sloegen luid alarm toen we voorbij kwamen en liepen boven onze hoofden met ons mee, zodat ze zeker wisten dat we zouden verdwijnen (nou bedankt hoor…). Dit tot plezier van andere dierentuinbezoekers die zo de kans hadden op mooie foto’s.

Naast het verblijf van de elanden en de bizons zijn we op het terras gaan zitten. Ondanks de vele mensen die voorbij kwamen en de dieren die dichtbij stonden is Maudy er rustig bij gaan zitten. En dan wel op de Maudy Manier natuurlijk: Eerst tien keer ronddraaien, een paar keer snuffelen, een knuffel scoren en dan pas zitten. Maar voor haar is dit de ‘rustige’ manier. 🙂

Zoals sommigen wel weten bestaat de dierentuin dit jaar 75 jaar. Om dit te vieren hebben ze diverse acties en één ervan is de ‘Elephant Parade’.
Deze spectaculaire ‘kunst-kudde’, bestaande uit 75 hele grote en 75 kleinere olifanten.
Heerlijk kleurrijk en bovendien staat het enorm gezellig, zo in het centrum!
Als aandenken aan deze leuke actie en aan Maudy wilde ik graag een paar foto’s van haar samen met een olifant.


En deze vond ik ook erg mooi:

Hierna zijn we naar huis gegaan, zodat ze kon rusten voor ’s avonds.
Er stond namelijk een ballonvaart in de planning (nee, niet voor Maudy of voor ons), maar daarover later meer!

Groetjes,
Kirsten

Advertenties

1 Response to "Olifantastisch"

Zalige foto’s!

Wij hebben zo foto’s van Eiko met enorme duiven beelden op de achtergrond uit Bilbao 🙂

In Plankendael reageerden enkel de apen enthousiast op de hulphond (zowel Eiko jaren terug, als Valéas onlangs), de herten waren bang dus bleven we ver weg en de jachtluipaarden stonden op 2 seconden aan het hek en zowel Eiko vroeger als Valéas recenter, schrokken zich een hoedje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties

  • Geen
  • Kirsten: Hoi hoi, Bedankt voor je lieve berichtje! Nu pas een antwoord van mij, moest alles even loslaten en wat afstand nemen van het hele gebeuren. Met Eddy
  • Reumapatientje: hallo Kirsten, Normaal lees ik alleen mee en reageer ik niet, maar wat rot zeg! Weten jullie al iets over Eddy? vind ook wel dat ze jullie best kunne
  • Kirsten: Hoi Chantal, Noppers eerste gastgezin waren al wat oudere mensen, dus ik denk niet dat zij (toen) een weblog hebben bijgehouden. Na een logeerperiode

Categorieën