Hulphond Winto

(Hulphond)blauw op straat

Posted on: 8 november 2009

Ai ai,

Inmiddels heeft de grote, boze crisis ook Stichting Hulphond bereikt en daarom zijn ze afgelopen week diverse acties begonnen om zo het belang van Stichting Hulphond onder de aandacht te brengen en extra donaties binnen te halen.

Martijn en ik wilden ons steentje ook bijdragen en daarom hadden wij ons opgegeven voor de actie ‘Hulphond blauw op straat’, om er daarna niets meer van te horen. Via via hoorde ik dat de actie nog wel door zou gaan en zaterdagochtend zijn Martijn en ik op goed geluk richting Emmen-centrum vertrokken. 
Alle hoeken en gaten uitgeplozen en natuurlijk vonden we de groep pas op het aller- allerlaatste zoekplekje. Ze waren erg verrast om ons te zien, want er was niet doorgegeven dat wij zouden meedoen. Fijne communicatie hoor! Maar goed, we waren er en dat betekende twee paar handen en vier pootjes extra om te helpen.
Winto zag de andere hulphonden en begon zich gelijk als een idioot te gedragen. Goede reclame, whahaha.  ;-p 

Martijn kreeg een grote stapel folders (met o.a. donateurkaarten en enveloppen voor oude telefoons) om uit te delen en Winto en ik bleven bij hem in de buurt rondlopen om zo de aandacht te trekken van de voorbijgangers.
We hadden een strategisch punt uitgezocht om te gaan staan en door lief te glimlachen kwamen we een heel eind. Mensen bleven staan om naar Winto te kijken of om iets te vragen. Natuurlijk waren er ook zat mensen die niets wilden aannemen, maar dat is hun goed recht lijkt me. Gelukkig geen enkele vervelende opmerking gehoord, maar het niet-aaien-beleid vonden sommige mensen toch wel erg moeilijk.

Winto had inmiddels zijn kalmte herwonnen en heeft heel lang netjes naast me gezeten en schattig wezen zijn. Ook wilde hij best wel wat ‘trucjes’ doen, maar het blijft voor hem lastig om z’n kopje erbij te houden als er een mede-hulphond voorbij komt. Komt vast door de dekjes want alle ‘gewone’ honden die langskwamen werden genegeerd. Maf beest! 
Martijn was ondertussen goed op dreef, want de folders werden met grote snelheid uitgedeeld. Sommige mensen reageerden wel wat apart.
Eén vrouw die een folder aangeboden kreeg zei: “Nee, dank je. Ik heb een kat thuis.” En Martijn nog roepen: “Maar het is maar een folder!” Maar het mocht niet baten. Later kreeg hij een folder terug van iemand die zei: “We doen het toch maar niet. We gaan namelijk emigreren naar Frankrijk.” Eum, okee… 

Een paar uur later zat het er voor ons op en zijn we onze boodschappen gaan doen. We hadden beide onze blauwe Hulphondjassen nog aan en Winto had zijn dekje om, dus zo hebben we alsnog wat reclame kunnen maken.
Uiteindelijk was dit een hele andere zaterdag dan normaal, maar wel heel gezellig en hopelijk hebben we met z’n allen heel wat potentiële donateurs binnen kunnen halen.

Groetjes,
Kirsten

P.S. Martijn heeft dankzij zijn spreekbeurt in één dag al 15 oude mobieltjes voor Stichting Hulphond mogen ontvangen, hoera!

Advertenties

1 Response to "(Hulphond)blauw op straat"

altijd baas boven baas :)) maar wij doen ook al leuk ‘zaken’ hoor!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties

  • Geen
  • Kirsten: Hoi hoi, Bedankt voor je lieve berichtje! Nu pas een antwoord van mij, moest alles even loslaten en wat afstand nemen van het hele gebeuren. Met Eddy
  • Reumapatientje: hallo Kirsten, Normaal lees ik alleen mee en reageer ik niet, maar wat rot zeg! Weten jullie al iets over Eddy? vind ook wel dat ze jullie best kunne
  • Kirsten: Hoi Chantal, Noppers eerste gastgezin waren al wat oudere mensen, dus ik denk niet dat zij (toen) een weblog hebben bijgehouden. Na een logeerperiode

Categorieën

%d bloggers liken dit: