Hulphond Winto

Puppy pech

Posted on: 14 juni 2009

Hoi hoi,

Soms heb je geluk en soms heb je pech. Alleen Winto heeft de laatste tijd wel erg veel pech! Eerst een allergie, krap een week later castratie en nu heeft hij een virus opgelopen.

Maandag tijdens het huisbezoek (ja eindelijk!) was er niets aan de hand. Hij had er zin in en deed erg zijn best. Het begon me op te vallen dat zijn lippen zacht roze vlekjes begonnen te vertonen. Erg raar, maar hij leek er gelukkig geen last van te hebben.
Dinsdag was er ook nog niets aan de hand. Lekker wandelen en speeltjes apporteren. Maar ’s nachts begon hij zich niet lekker te voelen.
Winto laat ’s nachts meestal niets van zich horen, maar nu liet hij met een paar korte, harde blaffen weten dat er iemand naar beneden moest komen.

Het arme hondje moest overgeven en had de rest van de dag last van diarree. Donderdag leek hij wat op te knappen, maar ’s nachts ging het weer helemaal mis. Vrijdag uiteindelijk toch maar de dierenarts gebeld, dit duurde me allemaal veel te lang!

De dierenarts vertelde dat ze deze week al negen andere honden in haar praktijk had gehad met allemaal dezelfde klachten. Al deze honden kwamen bij de Rietlanden/Rietplas vandaan en hadden hetzelfde virus opgelopen. En onze arme Winto dus ook!

Zelfs de dierenarts moest toegeven dat Winto de laatste tijd wel erg veel pech heeft gehad. Het verklaart volgens haar ook waarom Winto’s lippen roze beginnen te worden. Het is een teken dat hij niet in orde is en hierdoor verliest hij pigment. Gelukkig zal het vanzelf weer overgaan wanneer hij zich beter begint te voelen. Dat is tenminste het idee…

Helaas voor ons is Winto nu drager van het virus en kan hij andere honden besmetten. Een weekje in de buurt blijven wandelen en niet spelen met andere honden. Nou ja, dat zal geen probleem zijn.
Alleen wel jammer dat we zaterdag een Hulphondendag in Herpen hadden voor alle vrijwilligers van Stichting hulphond. Iets waar we al weken naar uit hadden gekeken kon nu niet doorgaan. Erg jammer!

Inmiddels hebben we al een hele apotheek voor Winto kunnen aanleggen. Jeuk? Pijn? Diarree? Wij hebben de medicijnen!  😉
Het is nu zondagmiddag en de medicijnen lijken goed aan te slaan. Hij is actiever en vrolijk. Hopelijk hoeft hij de komende tijd niet meer naar de dierenarts.

Groet,
Kirsten

Advertenties

1 Response to "Puppy pech"

alles komt in 3-en…waarschijnlijk heb je alles wel gehad voorlopig qua pech….wel eg sneu allemaal, voor jullie en ook winto…. hulphondendag is zonnig en gezellig verlopen…idd echt jammer dat jullie hier niet bij konden zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties

  • Geen
  • Kirsten: Hoi hoi, Bedankt voor je lieve berichtje! Nu pas een antwoord van mij, moest alles even loslaten en wat afstand nemen van het hele gebeuren. Met Eddy
  • Reumapatientje: hallo Kirsten, Normaal lees ik alleen mee en reageer ik niet, maar wat rot zeg! Weten jullie al iets over Eddy? vind ook wel dat ze jullie best kunne
  • Kirsten: Hoi Chantal, Noppers eerste gastgezin waren al wat oudere mensen, dus ik denk niet dat zij (toen) een weblog hebben bijgehouden. Na een logeerperiode

Categorieën

%d bloggers liken dit: