Hulphond Winto

Lekker buiten

Posted on: 29 april 2009

Oei,

En zo ben ik opeens twee weken verder zonder iets op de blog te zetten.
Schande!  😉

Winto is al een tijd druk bezig met tandjes wisselen. Tot nu toe hebben we al een leuke verzameling bij elkaar gezocht/gevonden maar de ultieme verzamelstukken zijn toch wel zijn hoektandjes.
Bij elk signaal van een los hoektandje draaien we als aasgieren om hem heen om eindelijk zo’n tandje te kunnen bemachtigen.
Tot drie keer toe hebben we achter het net gevist maar de vierde keer was het raak! Daar lag hij netjes op het kleed…een klein maar scherp tandje. Vol trots hebben we hem aan onze verzameling toegevoegd en inmiddels zijn we zelfs de trotse bezitters van een kies!
En Winto? Die heeft vier nieuwe en prachtig grote hoektanden om mee te pronken.

Winto's puppy tandjes

Vanaf het begin dat Winto bij ons is had hij al interesse om trap te lopen. Veel verder dan twee of drie treden kwam hij niet (want het was toch wel eng) maar hij heeft het nooit opgegeven. Na een ‘ok’ van de trainster zijn we begonnen met oefenen. Trap op ging al spoedig goed ondanks de enge draai bovenaan. Maar naar beneden was een heel ander verhaal. Daar begint de trap met een draai waarbij de ene kant van de tree smaller is dan de andere kant. Lastig als je een puppy bent die bovendien geen diepte kan zien.
Maar we hadden geen haast en het trap op lopen was al dolle pret. Lekker je baasje volgen om boven de wasmand omver te trekken en vieze sokken te kauwen op het schone bed. Hoera!

Na veel oefenen en geleidelijk opbouwen was het eindelijk zover: Winto kwam langzaam, heel langzaam, zelf naar beneden lopen. En trots als een pauw toen hij eindelijk beneden was! Na een weekje heen en weer lopen zat de vaart er al goed in. Hij is nu nog steeds erg voorzichtig (en dat moet ook) maar hij komt in een stabiel tempo de trap af marcheren. 
Sinds vorige week durft hij het ook aan om de -open- trap naar zolder op en af te lopen. Nu vinden we regelmatig wasbolletjes in bed en op zolder schoon (!) ondergoed op de stapel vuile was.

Het was vorige week heerlijk weer en dus hebben we het grootste deel van de tijd buiten gezeten. Ik op de houten bank en Winto op zijn eigen kleedje.
Ik met een kop thee en een boek en Winto met zijn kauwstaaf, doekje, Kong, balletje, bot, knuffel, trekding  etc etc etc (en wie mag het weer opruimen…juist ja!)

Lekker buiten op het kleed

Groetjes,
Kirsten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


  • Kirsten: Hoi hoi, Bedankt voor je lieve berichtje! Nu pas een antwoord van mij, moest alles even loslaten en wat afstand nemen van het hele gebeuren. Met Eddy
  • Reumapatientje: hallo Kirsten, Normaal lees ik alleen mee en reageer ik niet, maar wat rot zeg! Weten jullie al iets over Eddy? vind ook wel dat ze jullie best kunne
  • Kirsten: Hoi Chantal, Noppers eerste gastgezin waren al wat oudere mensen, dus ik denk niet dat zij (toen) een weblog hebben bijgehouden. Na een logeerperiode

Categorieën

%d bloggers liken dit: